Wat doen wij


Bel nu voor meer informatie

079 8890799

Visie Balletschool Zoetermeer:

De oefenstof vanuit de kleuter balletlessen vormen het uitgangspunt van klassiek ballet voor kids. Deze oefenstof wordt verder uitgebreid in doelgerichte oefeningen. Ook hier is ruimte voor spel en improvisatie in de dans, maar dan wel met een bepaald danspatroon en discipline.

De basisoefeningen worden eerst aan de barre gedaan met veel aandacht voor een correcte lichaamshouding, plaatsing van de voeten, basisbewegingen van de armen en benen en een ritmisch gevoel. De basisoefeningen worden steeds gevarieerd, ook in de vorm van danscombinaties en choreografieën. De kids worden verdeeld in leeftijdsgroepen en niveaus, zo kan het lichaam optimaal ontwikkelen en kan er steeds naar een hogere moeilijkheidsgraad toegewerkt worden. Ballet for Kids is al geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Waarom klassiek ballet?

De afgelopen jaren is de vraag naar klassiek ballet bij het jonge publiek sterk gegroeid. Dit komt mede door de verschillende dansshows die op televisie te zien zijn. Wij als dansschool bieden dan ook met trots onze balletlessen aan. Wij proberen de lessen zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor kinderen door ze spelenderwijs de danstechnieken aan te leren. In de lessen wordt er aandacht besteed aan een goede warming-up en verschillende dansspellen. Waarbij er gestreefd wordt naar een betere coördinatie van het lichaam, opnamen vermogen van de danspassen en het aanleren van een choreografie.

Voorstellingen

Er is voor de kinderen en de ouders niets leukers dan het laten zien wat de kinderen tijdens de danslessen hebben geleerd. In Zoetermeer zijn wij de enige dansschool met vier optredens per jaar. Tijdens het jaar zijn er twee kijkmiddagen waar de kinderen optreden, één keer afdansen voor hun dansdiploma en de grote voorstelling in het theater. Naast de reguliere klassiek ballet lessen, hebben we ook de klassiek ballet selectiegroep. In de selectiegroep wordt er nog meer aandacht besteed aan de danstechnieken en wordt er aandacht besteed aan een extra onderdeel performance. Kortom uitdaging genoeg voor ieder kind dat graag wilt dansen!

Ouders

Voor de ouders is het uiteraard mogelijk om te kijken bij hun kind(eren) tijdens de les, graag alleen tijdens de eerste en laatste 5 minuten van de les i.v.m. de aandacht van de kinderen. Mocht u als ouder even rustig willen zitten terwijl de les bezig is dan kunt u plaatsnemen in onze lounge voor een lekker kopje koffie, thee of een glaasje fris.